Главният прокурор  Иван Гешев поиска да говори пред депутатите за

...
Главният прокурор  Иван Гешев поиска да говори пред депутатите за
Коментари Харесай

Главният прокурор е поискал да бъде изслушан на закрито заседание на НС

Главният прокурор  Иван Гешев изиска да приказва пред депутатите за каузи за корупция и търговия с въздействие по високите етажи на властта.
В  обвинител номер едно предлага да бъде изслушан на закрито съвещание, тъй като ще приказва по съответни следствия и ще изнесе сензитивна информация.
В писмото се акцентира, че отбраната на независимостта на правосъдната власт е неразривно обвързвана с прозрачността и съдействието с другите управляващи. „ Откритият разговор би спомогнал за одобряване на европейските стандарти за гарантиране на непоклатимост и правдивост за обществото “, написа до Росен  Желязков Иван Гешев.
В късото прессъобщение от държавното обвиняване не се показват съответни каузи, нито дали основният прокурор  към този момент е получил позволение от прокурорите, които работят по каузи против лица от високите етажи на властта. Такова е делото " Барселонагейт ", материалите, по което са в Парламента по отношение на поискания имунитет на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. 
Изслушването е поискано на съображение член 26 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание, който планува разискване с народните представители на активността на прокуратурата и проверяващите органи, в това число при зародили усложнения в реализиране на функционалностите им.
Главният прокурор показва, че чуването следва да се организира при закрити врата поради съдържаща се в досъдебните производства сензитивна информация.
БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР